Wikkelhouse unwrapped: facts & figures

20 augustus 2019

Op het terrein van Stayokay Gorssel zijn dit jaar vier duurzame Wikkelhouses geplaatst. De tiny houses zijn gemaakt van duurzaam golfkarton en volgen op eerdere plaatsing van Wikkelhouses op het terrein van Stayokay Dordrecht in Nationaal Park De Biesbosch en Stayokay Apeldoorn.

Modulair
Het Wikkelhouse is opgebouwd in modules waardoor het huis zelf vormgegeven, verplaatst en ingericht kan worden. Het past op een trailer waardoor het makkelijk verplaatsbaar is en in één dag kan worden opgebouwd. De Wikkelhouses van Stayokay bestaan uit vijf losse modules. De modules wegen maar 6.000 kilo waardoor er geen fundering nodig is.

Duurzame bouw
Een Wikkelhouse is drie keer duurzamer dan traditionele bouw. De levensduur is minstens 50 jaar en alle materialen en modules zijn recyclebaar, dus kan het huis volledig worden hergebruikt. De basis wordt gemaakt door gerecycled golfkarton rond een enorme mal te wikkelen terwijl er milieuvriendelijke lijm wordt toegevoegd. Hierna wordt ieder segment beschermd met een waterdichte, ademende folie. Het interieur is gemaakt van een grenen multiplex, van bomen uit Chileense kweekbossen. Voor ieder Wikkelhouse dat wordt gemaakt, worden er weer nieuwe bomen aangeplant. De douche is gemaakt van waterbestendig, afbreekbaar biocomposiet. Het keukencompartiment bestaat uit gerecycled hout en multiplex.

Locaties
De Wikkelhouses van Stayokay staan midden in de natuur: aan het water bij Stayokay Dordrecht in De Biesbosch, in het bos bij Stayokay Apeldoorn en aan bos en weiland bij Stayokay Gorssel.

Boeken
Het Wikkelhouse kan je reserveren op stayokay.com met een minimaal verblijf van 2 nachten. Doordeweeks kan je het boeken vanaf € 140,- per nacht en in het weekend vanaf € 145,- per nacht. Dit is inclusief ontbijt, opgemaakte bedden en handdoeken.

PDF
Downloaden
Beelden
Downloaden

Over Stayokay
Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 22 verrassende locaties, van de Achterhoek tot Amsterdam. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Stayokay
Marieke Meijer
pers@stayokay.com
+31 20 551 3128